Újdonságok

2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024

2012. 11. 03.

Nagy boldogságunkra a várva várt almunk megérkezett. Szikla kutyánk 2 fekete fiú és 2 fekete lány kölyöknek adott életet. A papa Loncsosi-Bátor Pajtás fekete kan, aki Swájcban él az Elekes Családnál, és talán a Loncsosi-Bátor kennel egyik legszebb fekete kutyája. Az alom szoros rokontenyésztésből származik. Remélhetőleg a kölykök tükrözik a papájuk szépségét.

2012. 10. 28.

Nemes örökre elhagyott bennünket. Remélem, hogy elkíséri Édesapámat oda, ahol most nem lehetünk együtt. A Mennyekbe.

2012. 10. 08.

Igazán mozgalmas volt az augusztus, szeptember, október hónap almok tekintetében.

Loncsosi-Bátor Cifra és Loncsosi-Bátor Dinnye kölykei: 1 fekete kan, 1 szürke kan, 2 fekete szuka és 1 fehér szuka.

Királytelki Gubanc és Loncsosi-Bátor Rába kölykei: 1 fehér kan, 4 maszkos kan, 2 szürke szuka és 1 fekete szuka.

Mátyás Király Udvari Száva és Juhászbarát Áldás kölykei: 5 fehér szuka, 1 fehér kan.

 

A kölykök mind szépek és egészségesek!

 

2012. 09. 15.

Igen eredményesen sikerült a hét végén 2 klubnál is a kiállításunk.

Szombaton a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület éves klubkiállításán vettük részt Kranczler Tündével. Kuvaszunk élete második kiállításán osztálygyőztes, Klubgyőztes és Fajtagyőztes lett!!!! A rendezvény kiváló színvonalú volt, jól éreztük magunkat és sokat tanultunk a kuvaszról. Tünde fényképei a galériában találhatók.

 

Másnap, 16-án, vasárnap pedig a Puli Klub éves speciál kiállításán szerepelhettünk. Több pulink is be volt nevezve a mostanában ilyen számmal nem látott mezőnybe, így Avar (Király Ancsával és Király Lászlónéval), Barka (Nagy Juliannával), Duna (Varróné Rékával), Tarna (Kuzma Jánossal, Margittal, és Családjával), valamint Veres Zsolt is elhozta Laskát.

Az eredmények a vártnál is jobban sikerültek (szinte mindenki megnyerte az osztályát):

Barka:K1, CAC

Tarna:K1, CAC, délután Fajtagyőztes és R.Best in Show!!!

Laska: K2

Avar: K1, CAC

Duna: K1, CAC

 

Képek a galériában.

2012. 09. 09.

Székesfehérvár CACIB (Vasárnap):

Varróné Réka Dunával képviselte a Loncsosi-Bátorokat nem kis eredménnyel! Réka délelőtt K1, CAC, CACIB, Fajtagyőztes lett (ez maszkosként szép eredmény!). Délután pedig Legszebb magyar fajta 2, Fajtacsoport 1 és Best in Show 3 címet ért el. Gratulálunk Rékának és Dunának!

2012. 09. 08.

Székesfehérvár CACIB:

Juhász: nagyon jó (szőr hiányosságok miatt)

Tarna: K1, CAC, CACIB, BOB, BOG3

Avar: K1, CAC

Duna, K1, CAC, R.CACIB

Avarnak ezzel a címmel sikerült teljesíteni a Hungária Champion cím, Tarnának pedig a Hungária Grand Champion cím feltételeit!

2012. 08. 19.

A Devecser Pásztorkutya CAC kiállításon Ostor K1, CAC, Tarna K1, CAC, Duna K1, CAC, HFGY címeket ért el. Kuvaszunk, Egedhegyi Cudar Abigél első kiállításán mindjárt nyílt osztály győztese és a fajta legszebbje lett. Délután a BIS programban a Legszebb Veszprém Megyei címet érdemelte ki.

2012. 07. 30.

Cifrával meglátogattuk az állatorvost. Az élősködők elleni tabletták mellett ultrahangon is voltunk, és a képeken 4-5 kölyök volt sejthető!!!

2012. 07. 14.

Szombathely CACIB kiállításon Loncsosi-Bátor Duna, Varróné Rózsa Réka kutyája CAC, CACIB, Fajtagyőztes, Legszebb Magyar Fajta, I. fajtacsoport győztese, és a Nap Legszebb kutyája címeket kapta meg! Gratulálok Dunának és Rékának! Képek a galériában!

2012. 06. 23.

A Pécsett megrendezett 2 napos CACIB kiállítás szép eredményeket hozott. Szombaton Nagy Julianna kutyája, Barka K1, CAC, CACIB, Fajtagyőztes eredményt ért  el, ahogyan a vasárnapi napon is. Vasárnap Ikva megkapta a harmadik HPJ címét, így megszerezte a Hungária Junior Champion cím feltételeit. Avar, Király Annamária kutyája CAC, R. CACIB eredményekkel gazdagodott.

2012. 05. 19.

Salzburg Világkiállításon a következő eredményeket sikerült elérnünk:

Juhász: Kitűnő 2 (Felvezette: Kranczler Tünde)

Ikva: Kitűnő1, JCACA, Fiatal Világgyőztes

Száva: R.CACA, R.CACIB (Felvezette: Kranczler Tünde)

 

2012. 05. 12.

Az idei klubkiállításon 7 Loncsosi-Bátor puli szerepelt. A résztvevő csapat közreműködésének köszönhetően sok szép eredményt sikerült begyűjtenünk:

Juhász+Tünde: K2

Erdély+Kinga: K1, CAC

Ikva velem: K1, HPJ, Fiatal Klubgyőztes

Barka+Julcsi: K1, CAC

Száva velem: K1, CAC, Klubgyőztes

Avar+Ancsa: K2

Duna+Réka: K1, CAC

Képek a galériában.

2012. 04. 01.

Sárvár CAC:

Loncsosi-Bátor Ikva "Pudlilla": K1, HPJ, BJ

Loncsosi-Bátor Szurok: Kitűnő, Tulajdonos: Hajdú Krisztina

Loncsosi-Bátor Duna: K1, CAC, Tulajdonos: Varróné Rózsa Réka

2012. 03. 31.

A Hungária Puli Klub által minden évben megrendezett "Év legeredményesebb pulijai" című versenyen a következő eredményeket sikerült elérni:

Loncsosz-Bátor Duna: 2011 év legeredményesebb fiatal maszkos fakó szukája

Loncsosi-Bátor Duna: 2011 év legeredményesebb felnőtt maszkos fakó szukája

Loncsosi-Bátor Erdély: 2011 év legeredményesebb fiatal fehér kanja

Loncsosi-Bátor Rába: 2011 év legeredményesebb szürke tenyészkanja

Loncsosi-Bátor Tarna: 2011 év 2. legeredményesebb felnőtt fehér szukája

Loncsosi-Bátor Dinnye: 2011 év 2. legeredményesebb fiatal fekete kanja

A Loncsosi-Bátor tenyészet a 2011-es év tenyészete 3. hely.

Az eredményeknek nagyon Örülünk. Gratulálok a gazdáknak és köszönöm a rengeteg segítséget, ami által ezek a szép eredmények megszülettek.

2012. 03. 04.

Loncsosi-Bátor Gyertyán "Guess" fehér puli Franciaországban Fajtagyőztes címet ért el. A kutya Sophie and Pascal Balldur kutyája és Fehér Kingával közös tenyésztés. Gratulálok a kutyához. Képek a galériában.

2012. 02. 19.

FEHOVA CACIB Budapest:

Ismét kiállításon jártunk a hét végén. 

A fehérek mezőnyéből Loncsosi-Bátor Győztes, Kózel Gyula pulija kitűnő 2 eredményt kapott. Győztes igen jó típusú, szép kiállású, fantasztikus mozgású hófehér kutyus. Még talán egy kissé finomabb felépítésű, de kora előrehaladtával remélhetőleg erősödik majd. Erdély, Laczy Olivér kutyája K1, CAC, CACIB, Fajtagyőztes címet kapott. Utána Ikva, az éppen 9 hónapos fehér szuka következett. Ikva szépen felcseperedett, kitűnő formájú hófehér szuka lett. Kitűnő, de cím nélküli eredményt kapott. Ez az én hibám volt, mert nem gyakoroltam vele a felvezetést kiállítás előtti reggelen, így az előtte szabad téren mindenkire ugráló, mindenkit megugató kutya megijedt a zúgó csarnokban, ahol nem is oldódott fel a bírálatig. Így sajnos (szépen) felvezetni nem tudtam. A maszkosok mezőnyében Igaz Magyar, Fehér Kinga kutyája kitűnő címet szerzett. Duna, Varróné Réka kutyája K2, R.CAC, R.CACIB eredményt zsebelhetett be. Megelőzője egy igen kitűnő, már sokkal érettebb formát mutató maszkos szuka volt. Közben kilátogatott a kiállításra Mag Andrea és Családja, akik a K alomból Kárpát, a fehér puli új tulajdonosai. Örömmel láttuk, hogy a kiskutya milyen jól érzi magát pórázon, és milyen bátran viselkedik a több ezres tömegben.

Délután a BIS programban a gyerek kutya párban Laczi Olivér Erdéllyel és Kózel Botong Győztes "Zsepi"-vel harmadik és első helyet szerezték meg. Még ha nem is a kutyákat, hanem a gyerekek felvezetését bírálták, akkor is elmondható, hogy 2 fehér puli állt a BIS egyik körében a dobogón egyszerre. (Ez sajnos elég ritka eset).

Összességében jól éreztük magunkat. Reális, mindenre kiterjedő bírálatot kaptunk. Az eredményekkel is elégedettek vagyunk.

2012. 02. 16.

Idei tenyésztési terveink között a következő, remélhetőleg megvalósuló párosítások várhatóak:

2012 tavasz-nyár:

Cifra (fekete szuka) x Dinnye (fekete kan): Rokontenyésztés. Közös ős: Aranypataki Borzas Astor fehér kan. Cifra 2,5 évesen először lesz kipróbálva a tenyésztésben, ahogy Dinnye is. A kölykök várható színe fehér és szürke lesz. Előfordulhat az alomban maszkos és esetleg fekete kölyök is. (Bár a szürke kiskutyák is feketén születnek).

Derce (fehér szuka) x ???? Ostor (fehér kan): Ez szintén rokontenyésztéses párosítás, ahol a közős előd szintén Astor. Derce 2 éves múlott, és őt is először fedeztetjük. Várható kölykök fehérek és valószínűleg árnyaltabb fehérek lesznek.

2012 ősz-tél:

Szikla (fekete szuka) x Loncsosi-Bátor Pajtás (fekete kan): Ezt a párosítás nagy álmom. Szintén rokontenyésztés, ahol a közös rokon Pécsmandulási Dóri fekete szuka. A vérvonalak és az ősök miatt ebből a párosításból nagy reményű utódokat várok. A kölykök várható színe fekete lesz, de előfordulhat az alomban maszkos és fehér utód is. 

Száva (fehér szuka) x Juhászbarát Áldás (fehér kan): Idegen tenyésztés (már amennyiben a fehér puliban van olyan). Ebből a párosításból is nagy reményű kölyköket várok. A várható kölykök színe fehér lesz.

 

2012. 02. 16.

Ismét eltelt egy év. A 2011-es évben Loncsosi-Bátor pulik kiállítási szereplése és tenyésztésben történő használata ismét szerencsésen alakult.

Nagy örömömre sok embert örvendeztethettünk meg kölyök pulival, akik szépen beilleszkedtek gazdáik körébe. Köszönet a gazdáknak, hogy minket választottak és sok sikert családjuk új tagjához, a legjobb kutyafajtához, a pulihoz.

Kiállításon szerepléseink közül néhány champion címen kívül büszkeséggel tölt el, hogy az idei Puli Speciál kiállításon  Erdély nevű fiatal kanunk 1 éves korában mindjárt osztálygyőztes és fajtagyőztes címet szerzett, a legjobbat az összes fehér puli közül. Valamint később, a Párizsban tartott világkiállításon Fiatal Világgyőztes címet is kapott. Ugyanezen kiállításon Tarna nevű kutyánk felnőtt Világgyőztes címet szerzett. Az előbb említett Speciál CAC kiállításon Duna, a maszkos fakó szuka osztálygyőztes és Bordács Imre különdíjas lett.

Egészségügyi szűrések tekintetében is sikerült néhány jó eredményt begyűjteni: Duna, Dinnye, Derce, Erdély és Vértes a legjobb A-s eredményű diszplázia igazolást kapott. Cifra diszplázia eredménye A/B, Bibe csípőizülete B-s, Barkáé C-s lett. 

2011 évben anya lett és gyönyörű kölyköket adott nekünk Száva, Tarna, Gubanc, Nemes és Szikla is. Kanok közül pedig Ostor, Rába és Erdély is bizonyíthatta apai képességeit.

Szilaj kutyánk örök vadászmezőkre történő távozásáról sem szeretnék megfeletkezni.

Köszönetet szeretnék mondani a kutyák gazdáinak a sok türelmért, törődésért, erőfeszítésért, szeretetért, melyet a kutyáiknak adnak és amellyel a Loncsosi-Bátor kennel felvirágoztatásában részt vesznek:

Fehér Kinga, Laczy Olivér, Király Annamária és Családja, Fazekas Rebeka és Nagyszülei, Nagy Julianna, Varróné Rózsa Réka, Németh Kinga, Dobovits Péter és Családja, Dorota és Michael Pawlaczek, Kiss János, Kuzma János és Margit, Sophie and Pacal Balldur, Kózel Gyula, Lővinger - Miklós Család, Pummer Család. 

Legfőképpen pedig Családomnak szeretném megköszönni az önzetlen segítséget, a türelmet és a megértést.