Újdonságok

2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024

2010. 12. 22.

A Loncsosi-Bátor kutyák 2010-es kiállítási évada sikeresnek mondható. Idén rengeteg osztálygyőztes, fajtagyőztes cím mellett mi hozhattunk el a fehér puli fajtában a 4 kiadható Európagyőztes címből 3-at. (Ebből Bibe a kennelben született, de Lengyelországban él Dororta Pawlaczek-kel, Száva nem itt született, de velünk él, itt van tenyésztésben, tehát a mi "hírnevünket :-)" is erősíti. Ostor pedig saját tenyésztésű és tulajdonú.) Az éves kiállítási eredmények után pedig több champion címet is sikerült elérni:

-Ostor: Hungária Grand Champion, Hungária Show Champion, Interchempion (várományos)

-Tarna: Hungária Champion

-Száva: Hungária Champion

-Barka: Hungária Junior Champion (Klubgyőztes, Derby Győztes)

-Avar(az egyetlen fekete):Hungária Junior Champion

-Bibe: Lengyel Fiatal Champion, Slovén Champion

-Maszkos: Inetrchampion

-Ördög: Interchampion

Ezúttal köszönöm az ebeknek, hogy kitartóak voltak és szinte végig élvezték a kiállítással járó megpróbáltatásokat. Valamint köszönöm az kutyusok tartóinak, gazdáinak, hogy mind nagyon szépen tartják, szeretik, gondozzák kedvenceiket és bírják a kiállításokkal, a tenyésztéssel és a velem járó "stresszt":

Tarna: Kuzma János és felesége, Margit Néni

Barka: Nagy Julianna

Avar: Király Család

Zserbó: Kovács Attila és Családja

Duna: Varróné Rózsa Réka

Szilaj, Nemes, Erdély: Fehér Kinga és Családja

Rába: Kiss János

Dinnye: Fazekas Sánor

Szurok: Hajdú Krisztina

Bibe: Dororta Pawlaczek

Ördög, Maszkos: Heidi Valo

És a többi Loncsosi-Bátor kutyát tartónak, aki nagyon szereti és lelkiismeretesen neveli, tartja puliját.

Legfőképpen köszönöm családomnak a 2010-es évben nyújtott rengeteg segítséget és megértést.

 

 

2010. 12. 22.

Tegnap képet kaptam Adorján Lajos Bácsitól Loncsosi-Bátor Bolháról, hívónevén Pamacsról. Bolha a Loncsosi-Bátor kennel második almából született. Véleményem szerint a legszebb kutya volt, aki valaha a kennelben meglátta a napvilágot. Valójában nem csak Lajos Bácsi és az Én büszkeségem lehetett volna, hanem akár a fehér puli történelemé is, ha elkerült volna kiállításra. Sajnos soha nem lett megmérettetve, azomban egész életében kiemelkedően jó helye volt, nagy szeretetben, vigyázva tartották, ápolták. Sajnos Pamacs 2010. 10. 17-én elpusztult, 12 évesen. Emlékét az Adorján családon kívül Én is örzöm. Képe megtalálható a galériában, és az in memoriam oldalon is.

2010. 11. 28.

CACIB Derby: Várakozásokkal tele érkeztünk a kiállításra és örömmel tértünk haza. Vártuk a kiállítást, mert ismét találkozhattunk barátainkal, sok szép kutya között megmérethettük a sajátunkat is. És örültünk a megszerzett címeknek. Julcsi Barkával 2-ős konkurenciában HPJ, Derby győztes címet szerzett. Tarna CAC, CACIB eredménnyel lett gazdagabb. Ezzel elérte a Hungária Champion cím feltételeit. Varróné Réka és Duna az előző napi CACIB, Grand Prix kiállításon HPJ-t kapott és szoros megmérettetésben a fiatal maszkos és fekete kutyák közül ő mehetett a junior Best is show-ra. A Derby-n szintén K1, HPJ eredményt ért el. Kinga elhozta Erdélyt is. Képek a galériában.

2010. 11. 06.

A tavalyi D alom kölykei láttán felbuzdulva Gubancot ismét összeházasítottunk Rábával. A tavalyi alomban több extra gyönyörű kölyök is található, köztük például Duna és Dongó (A Loncsosi-Bátor kennelben valaha született 5 legjobb kutyában bent vannak). Duna, a kis maszkos szuka már többször bemutatkozott kiállításokon, egyszer kölyök reserv best in show-t is nyerve. Dongó remélhetőleg szintén előfordul 1-1 kiállításon hamarosan. A mostani nász eredményéből remélhetőleg január elején megszületnek a kölykök.

2010. 11.06.

Nagy várakozás után megszülettek Subás utolsó kölykei. A tenyésztésbevétel lehetőségének utolsó pillanatát kihasználva fedeztettük be Avarral. Idős szukát már nem szerencsés fedeztetni, mert általában nem sikerül jól az alom. A párosítás célja az volt, hogy Subás után maradjon egy gyönyörű szuka utód a tenyészetben. 2 kölyök született az alomban. Sajnos tényleg nem volt szerencsés kihaszálni az utolsó pillanatot. Az első kölyök természetes úton jött a világra, a második császárral. Mindketten feketék és lányok lettek. Sajnos a természetes kölyök nem élte túl a megpróbáltatásokat. Szerencsére a másik - aki egyik magyar szőlőfajtánkról a Furmint nevet kapta- nagyon jól van, szépen gyarapszik.

2010. 10. 17.

A Komáromban megrendezett CACIB kiállításon voltunk. Tarna CAC, CACIB, Fajtagyőztes címeket szerzett, Avar másodikként R. CAC eredményt ért el. A kiállításon találkoztunk Kingával és Bogár nevű kutyájával, aki a D alomból származik. Bogár gyönyörű, nagyon ígéretes kölyöknek tűnik. Jelenleg 8 hónapos. Képek a galériában.

2010. 10. 02.

Az idei Szlovéniában, Celjében megrendezett Európa Kiállítást nagyon vártuk. 2 kutyával érkeztünk a helyszínre, Ostorral, valamint Szávával. A kiállításra Bibével (Száva és Ostor kölyke) szintén eljött Dorota és Michal Lengyelországból. A kiállítás könnyen megközelíthető volt. A helyszínen a csarnokok tágasak, azonban nem túl tiszták voltak. Sajnos a kiállított pulik között nem volt nagy a konkurencia, nagyon keveset neveztek. Az eredmények viszont fantasztikusra sikerültek: Ostor Európagyőztes, Száva Európagyőztes és Fajtagyőztes és Bibe Fiatal Európagyőztes címmel büszkélkedhet ezután. Ostor ezzel a CACIB címmel teljesítette az Interchampion cím feltételeit. Az Európa előtti napon a Szlovén Klubkiállításon Bibe begyűjtött még egy Szlovén Fiatal Klubgyőztes címet is, és a 2 nap eredményeivel Szlovén Junior Champion is lett.

Ezúton szeretném megköszönni CSALÁDOMnak a sok segítséget, hogy közösen elérhettük ezen fantasztikus eredményeket. Köszönöm még barátaimnak a bíztatást, a gratulációt és az építő kritikát, valamint az irigykedőknek a sok negatívumot, mely mind mind a Loncsosi-Bátor kutyák és ezáltal a puli fajta épülését is szolgálja.

Képek a galériában.

2010. 09. 05.

A Mosonmagyaróvári CAC kiállításon nagyon jól éreztük magunkat. Barka és Avar HPJ címeket szereztek, és ezzel megszerezték a Junior Champion cím feltételeit. Tarna CAC és Fajtagyőztes lett. Szilaj pedig kitűnő eredménnyel távozott. Képek a galériában.

2010.09.01.

Kedves Barátaim, Pulisok, Ismerősök!

Csalás áldozata lettem! Valaki a Facebook portálon keresztül a nevemben létrehozott egy lapot, ahol felhasználta a honlapomon lévő kutyás képeimet, valamint hamis családi fotókat rakott ki az adatlapra. Én elvből nem regisztrálok közösségi honlapokon, ezeken soha nem szerepelek semmilyen formában. Így aki esetleg a Facebook-on keresztül vette fel a kapcsplatot és levelezett a csalóval, az nem velem tette. A csaló ellen a szükséges intézkedéseket megtettem. Szívesen szerzek ismerősöket, és szívesen beszélgetek kutyásokkal, de aki ezután fel szeretné venni velem a kapcsolatot, az kérem, hogy csak az itt, ezen a honlapon keresztül megadott 2 e-mail címen, vagy telefonon tegye meg.

Köszönettel:

Bátor Zsuzsa

2010. 08. 20.

Államalapításunk számomra szent ünnepén, augusztus 20-án Devecserben voltunk kiállításon. A Loncsosi-Bátor tenyészetben ismét sok szép eredmény született. Barka fiatal osztály HPJ címet kapott. Tarna, a Kuzma család kedvenc fehér pulija CAC és a végén összevetésben Fajtagyőztes eredményt ért el. Avar HPJ és a fiatal kutyák között az előkelő 2. eredményt szerezte meg, így ő lett a kiállítás Junior R.BIS győztese. Duna, Varróné Rózsa Réka maszkos kiskutyája nagyon ígéretes és a kiállítás minden fajta kölykei között szintén a második legeredményesebb címét kapta, így kölyök R.BIS címet vihetett haza. Képek a galériában.

2010. 08. 15.

A szegedi Klubkiállításra 5 kutyával indultunk. Laczy Olivérrel közös fehér bébi kanunk, Erdély nagyon ígéretes címet szerzett. Nagy Júliannával közös fiatal fehér szukánk, Barka hármas konkurenciában első, vagyis HPJ, Fiatal Klubgyőztes eredményt ért el. Ostor Osztálygyőztes, CAC címet kapott. Ugyanígy Száva is osztálygyőztes lett kettős konkurenciával, így ő is CAC címeket szerzett. Zserbó nagyon jó eredménnyel távozott. Délután Ostor és Száva a második legszebb tenyészpár lett. A Loncsosi-Bátor kennel Ostorral, Barkával és Erdéllyel tenyészcsoportban Tenyésztési Díj-as kennel címet is kapott. Olivér és Erdély a második legjobb fiatal felvezető lett, valamint Erdély a legjobb bébiként Baby BIS címet szerzett. Száva ezzel az eredménnyel elérte a Hungária Champion, Ostor pedig a Hungária Grand Champion címek feltételeit. A kiállításon mindanyian nagyon jól éreztük magunkat. Képek a galériában.

2010. 08. 14.

Új képek Cifráról a növendékek menüpont alatt.

2010. 07. 17.

A Szombathelyi CACIB-ról nagyon szép eredményeket sikerült hazahozni. Fehér színben Ostor "Pukkancs" CAC, CACIB, Nemes CAC eredményeket ért el. Egyéb színekben Avar Király Annamáriával HPJ, Szurok Hajdú Krisztinával R.CAC, Duna Rózsa Rékával nagyon ígéretes címeket kapott. Képek a galériában.

2010. 07. 08.

Zserbó új gazdához került, ahol nagyon jól érzi magát. Az E alomból is minden kölyöknek kiváló családja lett. Erdély az egyetlen, aki Laczy Olivérrel közös tulajdonban a kennel tenyészkutyájaként funkcionál tovább. Remélhetőleg jó minőségű felnőtt kutya lesz és erősíteni tudja a puli fehér színváltozatát.

2010. 06. 10.

Új képek a galériában a Komárom Speciál CAC-ról, a Székesfehérvár CAC-ról, Loncsosi-Bátor kennelben született utódokról, valamint a 6 hetes E alomról.

2010. 06. 06.

Székesfehérváron, a Bregyó közi kempingben megrendezett CAC kiállításon Avar kitűnő 3, Száva CAC, és Ostor CAC, fajtagyőztes címeket szereztek.

2010. 05. 30.

Nagyvázsonyban, a gyönyörű környezetben megtartott kiállításon az utóbbi időben szokott formájukat hozták a kiállított Loncsosi-Bátor kutyák. Száva CAC címet, Ostor CAC és fajtagyőztes eredményt ért el a viszonylag népes fehér puli mezőnyben. Zserbó és Avar ismét osztályuk 2. legjobb kutyája lett.

2010. 05. 24.

Komáromban a Bordács Imre speciál kiállításon Száva és Ostor CAC, Zserbó és Avar kitűnő 2 címeket szereztek. Derce az első kiállításán nagyon jól viselkedett és Bébi BIS kupát is kapott.

2010. 05. 16.

Új képek a galériában.

2010. 05. 14.

A kennel legszomorúbb eseményei történtek az elmúlt héten. Csimbók, az öreg szuka hosszas betegség után kimúlt. Csimbók 11 éves volt, rengeteg győztes címmel és sok szép utóddal rendelkezett. A leginkább ragaszkodó, leggyorsabban tanuló, kedves, aranyos kutya volt. Emléke örökre megmarad. Csimbókon kívül az elmúlt héten egy valószínűleg hibás vakcina miatt a D alom 4 tagja és Cifra is megbetegedett. Dömper és Dézsa az állatorvosi kezelések ellenére 1,5 nap alatt pusztultak el. Dinnye (aki nem ezt a vakcinát kapta) és Cifra (aki már jóval előbb megkapta vakcináit) kisebb bágyadtsággal megúszta. Jelenleg Derce, a kis fehér szuka életéért küzdünk. Úgy néz ki, hogy mára már ő is jobban van.

A hét nagy veszteség volt a számunkra.

2010. 05. 02.

Idei első kiállításunk vegyes eredményeket hozott Kapuvárról. A két "öreg" fehér kutya, Száva és Pukkancs CAC címeket szereztek osztályukban. Avar és Zserbó bemutatkozása viszont még azért tartogatott meglepetéseket. Avarral nem bírt teljes mértékben gazdája, így osztályelső lett, viszont a címet egyelőre nem kapta meg. Zserbó viszont ijedtségében nem mutatta magát szépen, így nagyon jó címmel távozott.

2010. 04. 21.

Ismét örömteli esemény köszöntött be a L-B kennelbe! Fehér Kinga bernáthegyi tenyésztővel közös alomban megszülettek Szilaj és Rába első közös kölykei. Szilaj nagyon jól van és a kiskutyák is. Az alomban 4 fiúcska látta meg a napvilágot. A dolog érdekessége, hogy a mama fekete, a papa szürke és a 4 utódból egyik kölyök fehér színű. Idén a kennelben született mindkét fekete-szürke szülőktől lévő alomban van kihasadt fehér kiskutya, melyek tenyésztésben tartásával remélhetőleg bővül a fehér állomány genetikai potenciálja.

2010. 04. 19.

Új képek a D alomról a galériában.

2010. 03. 15.

Új képek a galériában a 6 hetes D alomról és néhány Loncsosi-Bátor utódról.

2010.02.21.

Új képek a 3 hetes D alomról.

2010. 02. 14.

Délibáb viszakerült tenyésztőjéhez. Sok szerencsét a kutyushoz.

2010.02.10.

A 9 hónapos Avarról új képek találhatók a galériában.

2010. 02. 02.

Képek Gubanc és Rába 3 napos kölykeiről a galériában.

2010. 01. 30.

Gubanc és Rába kölykei megszülettek! 8 gyönyörű kiskutya látott napvilágot szombaton napközben. 3-an lányok, 5-en fiúk. Színük tekintetében 1 fehér, 1 maszkos és jelenleg 6 feketének tűnő kölyök van. A feketék közül várhatóan néhányan 5-7 hetes korukban elkezdenek kiszürkülni.

2010. 01. 27.

Január hónapban rengeteg kép érkezett a kisebb-nagyobb Loncsosi-Bátor-ok gazdáitól: Ida és Wim-től Vérmes-Banjerről, Sussi-tól Bogyó Jessie-ről, Ildikótól Bicske-Pulcsiról, Dorota és Michal-től Bibéről, valamint Tiina-tól Bige-Pumpuliról. Az összes kölyök nagyon boldognak tűnik gazdáik közelében. Képek a galériában.